Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

28. 11. 2022. 08:27 >> 08:25

IKOVIĆ

Inspekcije da zaustave što prije radove na danilovgradskom trgu

Iz Pokreta Preokret pozvali su građevinsku, elektroenergetsku inspekciju, kao i komunalnu policiju da danas dođu na glavni gradski trg u Danilovgradu i zaustave građevinske radove na toj lokaciji koji su počeli prije 15 dana. Kako ističu, dio trga je prodat privatniku koji je na toj parceli počeo izgradnju poslovnog objekta.

"Danas ćemo sa građanima sačekati inspekciju da izađe na glavni danilovgradski trg, a koja treba da potvrdi sve nepravilnosti i zaustavi dalje uzurpiranje našeg trga. Pozvali smo inspekcije, kao i komunalnu policiju da zbog hitnosti situacije i bezbjednosti radnika i prolaznika zaustave građevinske radove na gradskom trgu u Danilovgradu", naglasio je Vuk Iković iz Preokreta.

Kako je dodao, građevinska inspekcija je kazala da će danas, u ponedeljak, 28. novembra izaći na teren, a insistirali su na tome da sa njom zajedno izađe i elektroenergetska inspekcija, kao i komunalna policija.

"Opština Danilovgrad je prodala je dio Trga golootčkih žrtava privatniku. Nakon toga je ovaj dio Trga urbanističkim planom dobio status građevinske parcele i na njoj je započeta izgradnja poslovne zgrade prije 15 dana. Odmah nakon toga smo obavijestili građevinsku i elektroenergetsku inspekciju. Insistiramo na urgentnosti, jer su već prvog dana radova pokidane kanalizacione i vodovodne cijevi. Nakon toga je došlo do otkopavanja glavnog elektrokabla da bi iste večeri centar grada bio bez struje u trajanju oko dva sata. Ovaj kabal i dalje nije izmješten i predstavlja opasnost i za radnike i za prolaznike.
Privatna gradnja na glavnim gradskim trgovima nije prihvatljiva, jer nije od javnog interesa bez obzira da li su ispunjene sve procedure", navodi Iković.

Naglašava da neće pristati na nastavak privatizacije javnog dobra, ne žele blokadu glavnog ulaza u pijacu i odbijaju pretvaranje trga u kafansku baštu.

"Zato tražimo da se trg proširi, a ne suzi, tražimo da se na trgu održavaju gradske manifestacije, gdje ćemo se družiti i slaviti, jer svi putevi, bulevari i šetališta nas vode na trg", poručuje Iković.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније