Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.Л.Б. [ Marko Terzić, TVCG ]

05. 12. 2022. 16:02 >> 19:40

SPASOJEVIĆ ZA TVCG

Pretresi razlog napada, tužilaštvo će učiniti sve da riješi slučaj

Načelnik Istražnog zatvora Predrag Spasojević kaže u izjavi za TVCG da je tokom razgovora sa vršiteljkom dužnosti vrhovne državne tužiteljke Majom Jovanović dobio uvjeravanja da će tužilaštvo u kompletnom kapacitetu dati sve od sebe da se riješe napadi na njegovu imovinu.

Spasojević za TVCG kaže da je na poziv Jovanović danas razgovarao sa njim, a povodom napada na njegovu imovinu.

“Razmijenili smo sve informacije koje imamo. U tom razgovoru dobila sam uvjeravanja da će tužilaštvo u kompletnom kapacitetu dati sve od sebe da se ovo riješ i da se ne dešavaju više neki sitni popusti, koji su se dešavali u prethodnom periodu”, naveo je Spasojević.

Podsjećamo, Spasojević, kome je po drugi put bačena bomba na kuću kazao je juče za Portal RTCG da je izuzetno nezadovoljan reakcijom institucija sistema na napade na njegovu imovinu, i optužio ih da su ili nesposobni ili korumpirani.

Kada je riječ o neaktiviranoj ekspozivnoj napravi Spasojević kaže da je riječ o klasičnoj bombi.

“S obzirom na to da su na istom mjestu pronađeni i bomba i kašika tzv koja je odletjela, pretpostavljam da bi u procesu istrage mogli da izuzmu dovoljno materijala da identifikuju lice koje je bacilo bombu”, kazao je Spasojević.

Kazao je i da su u UIKS-u u nekoliko posljednjih dana vršeni pretresi u redovnim aktivnostima.

“U posljednja tri - četiri dana smo oduzeli 13 mobilnih telefona i još dosta punjača, špriceva, tableta... To su redovne aktivnosti. U posljednja tri mjeseca smo oduzeli oko 80 mobilnih telefona i 10-ak internet modema, 30-ak šipki, 30-ak bodeža”, kazao je Spasojević.

Na pitanje da li upravo te aktivnosti mogu da budu uzrok napada na njegovu imovinu, Spasojević odgovara:

“Ja drugačije povod ne mogu da nađem, jer ja nema drugih problema u životu, to je jedini razlog koji može biti”, poručio je Spasojević.

Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović naložila je preispitivanje postupanja državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici u predmetu koji se odnosi na postavljanje eksplozivne naprave u dvorište porodične kuće načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

Ona je to saopštila i u izjavi za TVCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније