Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 01. 2014. 11:13 >> 11:13

AKCIJA POLICIJE

"Petarda" bez očekivanih rezultata

Prošli su novogodišnji i božićni praznici tokom kojih je "pucalo" na sve strane iako je bila sprovedena opsežna akcija "Petarda".

U Centru bezbjednosti Herceg Novi nijesu zadovoljni rezultatima, najviše zbog toga što su neke trgovačke kuće dobile dozvolu za uvoz i prodaju pirotehničkih sredstava.

Odobrenje su dobili iz Sektora za vanredne situacije, koji nije u nadležnosti Mup-a i Uprave policije, izjavio je za Radio Jadran zamjenik komandira stanice policije u Herceg Novom, Igor Janković.

"Ipak, zadovoljni smo činjenicom da nije bilo povrijeđenih. Osim toga smanjena je nelegalna prodaja, ali nije dobro to što su se ta sredstva mogla kupiti skoro svuda", kazao Janković za Radio Jadran.

Na području Herceg Novog tokom akcije nijesu oduzimana pirotehnička sredstva, jer to bi bio posao bez efekta, s obzirom na to da je bila omogućena slobodnu prodaju.

Policija je na pozive građana izlazila na teren, ali s obzirom da su petarde bile dostupne u prodavnicama, niko nije privođen niti kažnjen.

Jedini pozitivan pokazatelj da su predavanja po školama, vrtićima i ostalim ustanovama urodila plodom jeste to da nije bilo povrijeđenih lica tokom korišćenja pirotehnike, iako se mnogi nijesu obazirali na svoju i sigurnost okoline dok su nemilice koristili sredstva "za veselje".

Slobodna prodaja pirotehničkioh sredstava je predstavljala "blokadu" kako za policiju Herceg Novog, tako i u drugim gradovima u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније