Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

12. 01. 2023. 16:56 >> 16:52

ADžIĆ PORUČIO

Priznanje Savjeta Evrope motivacija za snažniju borbu protiv korupcije

Rezultati koje je Crna Gora postigla kada je u pitanju borba protiv korupcije prepoznati su i pohvaljeni u izvještaju Komiteta Savjeta Evrope. Raduje me što su napori koje su institucije ulagale u prethodnom periodu kao i neselektivnost u procesuiranju odgovornih za korupciju i kriminal prepoznati i od strane ove instance, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Ministar ističe da izvještaj koji je pripremio Komitet za praćenje poštovanja obaveza, nastalih po osnovu članstva u Savjetu Evrope, poseban akcenat stavlja kako na borbu protiv korupcije, tako i na hapšenje bivših čelnika najvećih pravosudnih institucija. To, dodaje on, ukazuje na stvarnu političku volju za suzbijanje korupcije.

"Priznanje sa ove važne međunarodne adrese podstrek je da nastavimo još snažnije da se borimo sa korupcijom i kriminalom jer jedino tako možemo obezbijediti stabilnost i demokratski razvoj našeg društva", ističe Adžić.

Komitet za praćenje poštovanja obaveza nastalih po osnovu članstva u Savjetu Evrope ukazao je u godišnjem izvještaju za 2022. godinu da žali što u Crnoj Gori nijesu izabrane sudije Ustavnog suda, ali pohvaljuju napredak ostvaren u borbi protiv korupcije. Pozvali su sve političke subjekte da bez odlaganja izaberu ustavne sudije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније