Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ O.Z./M.M.Lj. ]

18. 01. 2023. 08:52 >> 13:52

HERCEG NOVI

Talas povukao dijete y more

Direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a Miodrag Bešović saopštio je da je u toku potraga za trinaestogodišnjim djetetom u Herceg Novom, koje je sinoć talas povukao u more. Portal RTCG nezvanično saznaje da se očekuje plovilo iz Bara koje će pomoći u potrazi.

"Sinoć je talas povukao 13-godišnje dijete u Herceg Novom. I dalje je potraga za tim djetetom", kazao je Bešović u emisiji "Dobro jutro Crna Goro".

U potragu su, kako je kazao, uključene Služba pomorske sigurnosti, Služba zaštite i spašavanja, pripadnici ronilačkog centra i Uprave policije.

"Do sada nismo imali rezultate te potrage. Nažalost, to je jedna inormacija koju smo sinoć kasno dobili", rekao je Bešović.

Komandir Službe za zaštitu i spašavanje Herceg Novi Zlatko Ćirović kazao da su poziv za pomoć dobili sinoć oko 10 sati. 

“Sinoć u 21:54 smo dobili poziv policije da je talas povukao dječaka ispod hotela "Plaža" u Herceg Novom. Odmah smo izašli na teren. Pošto su talasi bili ogromni, mogli smo samo da osvijetlimo reflektorima more. Od sinoć smo tu. Do sada niko nije mogao da uđe u vodu, a sada se more smirilo pa se nadamo boljoj potrazi”, kazao je Ćirović za Portal RTCG.

Načelnik Odjeljenjea bezbjednosti Herceg Novi Nenad Žižić kazao je Televiziji Crne Gore, da prema, nezvaničmnim ali pouzadnim informacija, dva dječaka su sišla sa šetališta da se fotografišu, a da je talas povukao jednog od njih.

Portal RTCG nezvanično saznaje da se očekuje plovilo iz Bara koje će pomoći u potrazi.

Zatvoren most u Rogamima

On je naveo da u Crnoj Gori usljed olujnog vjetra i kiše nije bilo većih materijalnih šteta.

Bešović je kazao da je zatvoren za saobraćaj most u Rogamima, gdje su se prošle godine tri osobe udavile u nabujalom potoku

"Policija je zabranila saobraćaj prko tog mosta jer je voda prelila preko njega. Iz minuta u minut taj novo raste", kazao je Bešović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније