Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

23. 01. 2023. 13:02   >>  14:13 1

U PODGORICI

Počela gradnja zdravstvenog centra za vanredne situacije

Počela je izgradnja Javnog zdravstveno-operativnog centra za vanredne situacije u Podgorici, jedinog takve vrste na Balkanu. Kako je saopšteno iz Vlade, radovi će biti završeni do kraja godine, a projekat od tri miliona eura finansiran je iz IPA fondova.

Premijer Dritan Abazović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, šef Sektora za saradnju Evropske unije u Crnoj Gori, Ingve Engstroem i direktor Instituta za javno zdravlje, Igor Galić, ozvaničili su danas početak izgradnje Javno zdravstvenog operativnog centra za vanredne situacije.

“Ova institucija će biti glavna tačka za koordinaciju, pripremu, odgovor i oporavak od vanrednih stanja koji se tiču javnog zdravlja”, saopštio je Abazović.

Početku izgradnje Javnog zdravstvenog operativnog centra za vanredne situcije, PHEOC, prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić koji je istakao da će izgradnja ovog centra, prvog ovog tipa u regionu, biti značajan doprinos ne samo zdravstvenom sistemu, već i sistemu za vanredne situacije.

Prema njegovim riječima, pandemija korona virusa, ali i drugi izazovi nametnuli su potrebu jačeg uvezivanja nadležnih institucija, a dosadašnje iskustvo pokazalo da je međuresorski rad i kvalitetna razmjena informacija neophodna.

Kako navode u saopštenju, istakao je uvjerenje da će Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a kao centralna karika u sistemu zaštite i spašavanja uspješno sarađivati sa ovim centrom, te omogućiti veći stepen zaštite građana i pomoći u saniranju posljedica u vanrednim situacijama.

"Imajući u vidu da se ovaj projekat u potpunosti finansira iz IPA fondova Evropske unije, Crna Gora je još jednom potvrdila da je kredibilan partner koji u svim oblastima teži dostizanju evropskih standarda", poručio je Adžić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније