Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

П.Р.

29. 01. 2023. 20:27 >> 21:47

BAKRAČ ZA TVCG

Izbor izvođača za sanaciju dionice u Sokolovinama do 1. marta

Savjetnik u Direkciji za saobraćaj Miodrag Bakrač poručio je, gostujući u Dnevniku 2, da bi procedure oko izbora izvođača za sanaciju dionice u mjestu Sokolovina na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara, mogle biti završene do 1. marta.

Naglašava da je prekid puta najveći problem pričinio mještanima Gornje i Donje Dobrilovine, jer su vezani za Mojkovac.

"Nemoguće je obezbijediti bezbjedno odvijanje saobraćaja na toj dionici puta. Može se obezbijediti prohodnost, ali ne možemo garantovati bezbjednost učesnicima u saobračaju. Narednih dana vidjećemo da li se može obezbijediti kontrolisano kretanje stanovnike ovih sela", kazao je Bakrač.

Najavio je da će Uprava za saobraćaj u najkraćem roku raspisati tender za izbor izvožača radova za trajnu sanaciju ove dionice puta.

"Vrijednost sanacije u dužini od 1,5 kilometara iznosi 11 miliona eura. Budžetom za 2023. je opredijeljeno 1.300.000 eura. Međutim, moraju se naći sredstva, da li iz budžetske rezerve ili preusmjerenjem sa drugih projekata da bi se ovaj projekat cjelovito riješio", dodao je Bakrač.

Bakrač vjeruje da bi procedure oko izbora izvođača mogle biti završene do 1. marta, kako bi nakon toga krenula sanacija.

Put kroz Platije održava se kao i prije auto-puta

Bakrač je kazao da se put kroz Platije održava u prvom stepenu prioriteta i na nivou prije otvaranja auto-puta.

"Na istom nivou se održava i održavaće se i u budućem periodu, jer svi auto-putevi moraju da imaju svoje alternativne puteve", zaključio je Bakrač.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније