Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

30. 01. 2023. 12:54   >>  13:02 1

ULOŽENO PREKO 250.000 EURA

Počeo sa radom renovirani Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Presijecanjem vrpce, ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Dragoslav Šćekić, direktorica Kliničkog centra Crne Gore dr Ljiljana Radulović i doktorka Sonja Nejkov ozvaničili su početak rada Centra za fizikalnu medicine i rehabilitaciju (CFMR), nakon njegovog renoviranja.

U renoviranje i opremanje Centra uloženo je preko 250.000 eura, a sredstva su obezbijeđena iz državnog budžeta i jedan manji iznos iz donacija.

"Posebnu važnost obnavljanje ovog segmenta naše najveće zdravstvene ustanove ima ako se zna u kakvim uslovima su do sada radili zaposleni i naši građani dobijali zdravstvene usluge iz ove oblasti, s obzirom Centar do danas praktično bio na istom nivou iz davnih sedamdesetih prošlog vijeka, kada je otvoren objekat Kliničkog centra", kazao je ministar i zahvalio se zaposlenima CFMR što su uz, kako je rekao, velike napore, u takvim uslovima radili i pružali građanima potrebne zdravstvene usluge.

On se, takođe zahvalio i menadžmentu KCCG-a, na čelu sa dr Radulović i dr Terzićem, “na realizaciji ovog, kao i drugih brojnih infrastrukturnih i tehnoloških projekata koje su inicirali”.

"Zatekli su brojne probleme u ustanovi kojom rukovode, koje rešavaju sistematično i planski i zahvaljujući njihovom posvećenom i požrtvovanom radu rezultati i napredak su vidljivi u svim oblastima", kazao je Šćekić.

On je kazao da su Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja u proteklom periodu pokazali i dokazali da je zdravstvo oblast kojoj se posvećuje posebna pažnja, jer je očuvanje zdravlja naših građana od najveće važnosti.

"Ova Vlada ne daje prazna obećanje, već kao što vidite ozbiljno radi i realizuje velike projekte za dobrobit svih naših građana", naglasio je ministar, dodajući da su posebno vidljivi rezultati u KCCG-u.

Direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović, kazala je da je raduje što je Klinički centar Crne Gore postao mjesto koje nas, kako je navela, "učestalo okuplja najpohvalnijim povodima i dobrim vijestima za zdravstveni sistem".

"Rečeno-učinjeno. Ove dvije riječi najbolje i u najkraćem opisuju naše prioritete i njihovu realizaciju", naglasila je Radulović.

Direktorica CFMR, dr Sonja Nejkov, istakla je da su tokom 2022. godine pružili blizu pola milona usluga, uradili 12.000 pregleda, oko 3.000 Konzilijarnih pregleda i preko 3.500 konsultativnih pregleda.

"Sve ove usluge pružilo je pet doktora specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, 45 visokih fizioterapeuta, osam fizioteraputskih tehničara, dva masera i tri medicinske sestre", istakla je dr Nejkov i dodala da će se njihovom timu od 1. februara pridružiti još jedan ljekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније