Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

П.Р.

31. 01. 2023. 17:25 >> 17:18

DUKAJ

"Opština Zeta da postane suštinski centar svojim građanima"

Ministar javne uprave Maraš Dukaj poručio je da će se založiti da Opština Zeta uspješno profunkcioniše i postane ne samo formalni, nego i suštinski centar koji svojim građanima daje odgovarajuće usluge i podršku za dostizanje boljeg života.

Kako navode iz Ministarstva javne uprave, Dukaj je danas boravio u radnoj posjeti Opštini Zeta i sastao se sa predsjednikom Opštine Mihailom Asanovićem.

Tokom sastanka razgovarali su o mnogobrojnim temama koje se tiču budućeg funkcionisanja novoformirane Opštine Zeta, sa fokusom na planove i projekte opštine, finansiranje i stvaranje uslova za unapređenje njihovog rada.

“Cilj ove posjete jeste stručna podrška u organizovanju i funkcionisanju organa ove lokalne samouprave, posebno kada je u pitanju normativni okvir i harmonizacija propisa, digitalizacija i decentralizacija lokalne samouprave sa težnjom da se što prije dostignu osnovni prioriteti, kao temelj za dobro funkcionisanje, a sve u interesu građana ovog kraja i njihovog lakšeg života i rada”, kazao je Dukaj.

On je naglasio da su za novoformiranu Opštinu Zeta vrata Ministarstva javne uprave uvijek otvorena.

"Lično ću se, i profesionalno založiti da Opština Zeta uspješno profunkcioniše i postane ne samo formalni, nego i suštinski centar koji svojim građanima daje odgovarajuće usluge i podršku za dostizanje boljeg života", dodao je Dukaj.

Asanović je predstavio aktivnosti i izazove, koji su pred novom opštinom, u cilju formiranja službi i organizovanja rada opštine. On je kazao da se sprovode kontinuirane aktivnosti na unapređenju servisa za građane, ali i stimulisanju ambijenta za privredu.

"Opština Zeta učestvovaće u svim aktivnostima koje će pospješiti i ubrzati proces modernizacije i reforme javne uprave", zaključio je Asanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније