Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Милена Ђуровић-Станојевић [ RCG ]

01. 02. 2023. 18:05 >> 18:00
1

DOPRINIJEĆE SARADNjI

Potpisan Sporazum o bratimljenju Cetinja i Sijene

Sporazum o bratimljenju Prijestonice i italijanskog grada Sijene popisan je danas na Cetinju. Prijestonica Cetinje i Sijena su, kako je istaknuto na svečanosti, dva grada sa bogatim kulturnim i istorijskim nasljeđem od posebnog značaja za Crnu Goru i Italiju. Potpisivanje Sporazuma doprinijeće saradnji u oblastima turizma, kulture i obrazovanja, kao i kreiranju zajedničkih projekata i interesovanju privrednika iz regije Toskana za ulaganje u Cetinje i Crnu Goru.

Zamjenik gradonačelnika Cetinja Miloš Mudreša smatra da je potpisivanje Sporazuma o bratimljenju između Prijestonice Cetinje, kao istorijskog i kulturnog centra crnogorske države i Sijene, grada sa srednjovjekovnim jezgrom i značajnim kulturnim i umjetničkim nasljeđem čašt i pečat prijateljstva koje traje.

"Ono predstavlja simbol bratstva i bliskosti, kao i obećanje da ćemo se međusobno pomagati i širiti vrijednosti solidarnosti i zajedništva, jer je naša budućnost zajednička. Imamo dosta poveznica i sličnosti, što uliva poverenje da će značajni zajednički projekti u vitalnim oblastima za naše građane, biti realizovani u budućnosti na obostrano zadovoljstvo", naveo je Mudreša.

Gradonačelnik Sijene Luiđi De Mosi naglasio je da dva grada imaju bogato kulturno-istorijsko nasljeđe koje je potrebno još više valorizovati, a takođe postoji mogućnost saradnje u turizmu.

"Ono što čini Sijenu posebnom je i što je pod zaštitom UNESCO-a, a imamo i različite manifestacije po kojima smo prepoznatljivi. Nadam se saradnji i u oblasti obrazovanje, a pozivam vas i da posjetite Sijenu. Naši građani će, siguran sam, biti oduševljeni da posjete Cetinje. Predstoji nam ratifikacija ovog sporazuma u Sijeni uz poziv svima da nas posjetite", istakao je De Mosi.

Potpisivanje Sporazuma o bratimljenju dogovoreno je prilikom posjete gradonačelnika Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića Luiđiju De Mosiju, gradonačelniku Sijene, u septembru mjesecu prošle godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније