Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Мина [ R.B. ]

02. 02. 2023. 17:03   >>  16:57

VOJINOVIĆ-MARSELA

Unaprijediti učenje italijanskog jezika u osnovnim i srednjim školama

Učenje italijanskog jezika u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori potrebno je unaprijediti, ocijenjeno je na sastanku ambasadorke Italije u Podgorici Andreine Marsele i ministra prosvjete Miomira Vojinovića.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, Vojinović je danas razgovarao sa Marselom o obogaćivanju već uspješne saradnje Crne Gore i Italije u oblasti obrazovanja.

“Sagovornici su se složili da učenje italijanskog jezika u crnogorskim osnovnim i srednjim školama, posebno na sjeveru Crne Gore, treba da bude unaprijeđeno”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su Vojinović i Marsel razgovarali o formiranju dvojezičnog italijansko-francuskog odjeljenja u Gimnaziji “Slobodan Škerović” u Podgorici.

Iz Ministarstva prosvjete su rekli da je za to inicijativa već pokrenuta i da je dogovoreno da Ambasada Italije i taj resor zajednički podrže realizaciju te ideje.

Kako je saopšteno, iz Ambasade Italije najavili su organizaciju besplatnih kurseva italijanskog jezika za građane Crne Gore, a posebno za učenike osnovnih i srednjih škola.

Najavljeno je da će kursevi uskoro, osim u Podgorici, biti organizovani i na sjeveru Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније