Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

23. 02. 2023. 15:20 >> 15:14

CGO

Ministarstvo kulture da ispita rad u Crnogorskoj kinoteci

Centar za građansko obrazovanje poziva Ministarstvo kulture i medija Crne Gore da hitno, shodno nadležnostima, sprovede nadzor nad radom Crnogorske kinoteke kako bi utvrdili faktičko stanje u toj ustanovi za koju postoje brojni navodi o neregularnostima u rukovođenju, a koje je kulminiralo otkazom reditelju Andru Martinoviću.

"Odgovornost je i na Savjetu Crnogorske kinoteke da pomno preispita rad direktora Gorana Bjelanovića i usklađenost njegovih radnji sa zakonom i internim pravilnicima, jer bilo kakvo ignorisanje ozbiljnih sumnji u zakonitost njegovog rada i članove Savjeta pojedinačno čini saučesnicima", navode u CGO.

Kako dodaju Andro Martinović je godinama uspješno rukovodio Crnogorskom kinotekom, pozicionirajući je ne samo na mapi kulturnih dešavanja u Crnoj Gori, već je učinio međunarodno prepoznatljivom, a brojnim kulturnih inicijativama u Crnoj Gori, poput Festivala UBRZAJ, bio je snažna podrška.

Crnogorskom reditelji i bivšem direktoru Crnogorske kinoteke Andru Martinoviću koji je obavljao funkciju rukovodioca programskog sektora Kinoteke uručen je prije dva dana otkaz.

Martinović je kazao da se kao razlog za otkaz u odluci navodi "nasilničko ili uvredljivo ponašanje" tokom sjednice Sindikata Kinoteke povodom izbora člana Savjeta iz reda zaposlenih. Poručio je i se radi o profesionalnom i političkom progonu i da će zadovoljenje tražiti na sudu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније