Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.М.

01. 03. 2023. 20:34 >> 22:18
4

RADULOVIĆ U STAVU

"Crnogorsko društvo u agoniji"

Univerzitetski profesor i predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore Branislav Radulović kazao je u emisiji Stav na TVCG da u Crnoj Gori svjedočimo situaciji da je dnevna politika nadvladala javne politike, te da se crnogorsko društvo nalazi u agoniji.

"Dnevna politika nadvladala je javne politike. Kada izgubite vladavinu prava, kada zaostajete u poglavljima 23 i 24 u ovolikoj mjeri, to pokazuje da niste u stanju da izgradite jedno prosvijećeno, pristojno, civilno društvo", kazao je Radulović.

On je ocijenio da društvo u kojem nema vladavine prava, i u kome nema socijalne pravde, u kome nema kulture, nauke i tamo gdje je višak politike a manjak svega ostalog ne može ostvariti napredak.

"I ranije i danas je u jednoj vrsti agonije i postavlja se pitanje da li smo gradeći državu zabvoravili da gradimo društvo", kazao je Radulović.

Ocijenio je da je i država i društvo trebalo da se razvija paralelno.

"Ali u državi gdje na javnoj sceni dominira populizam, provincijanizam, onda ta zajednivca ima ozbiljnih problema", kazao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније