Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

13. 03. 2023. 07:29   >>  07:30

BORBA PROTIV GLAUKOMA

KCCG: Pregledi očnog pritiska bez uputa

Klinika za očne bolesti Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), tradicionalno i ove godine obilježiće Svjetsku nedjelju borbe protiv glaukoma tako što će organizovati bez zakazivanja od strane izabranog doktora, što znači bez uputa, dvodnevne preventivne preglede radi kontrole očnog pritiska, saopšteno je iz KCCG.

Pregledi su planirani su za četvrtak i petak (16. i 17. marta) od 9 do 14 časova u oftalmološkoj ambulanti.

“Naglašavamo da je broj pregleda ograničen i biće obezbijeđen za prvih 60 zainteresovanih građana koji žele na ovaj način da provjere očni pritisak tako što će se prijaviti u utorak i srijedu (14. i 15. marta) pozivom na brojeve telefona: 020 412 313 i 020 412 265 u periodu od 13 do 14 časova”, saopšteno je iz KCCG.

Oftalmolozi preporučuju da se prijave građani koji pripadaju rizičnoj grupi za ovu bolest, kako je zovu „šunjajući kradljivac vida“, odnosno, da su stariji od 40 godina.

Podsjećaju da se Svjetska nedjelja borbe protiv glaukoma obilježava svake godine u drugoj nedjelji marta. U pitanju je podmukla bolest oka koja može, ukoliko se na vrijeme ne otkrije i liječi, da izazove trajno sljepilo. Građani će nakon pregleda, takođe, dobiti brošuru sa najvažnijim informacijama o ovoj bolesti.

“Naglašavamo da će pregledi biti organizovani u skladu sa preporučenim epidemiološkim preventivnim mjerama (obavezno nošenje zaštitne maske za lice)”, poručuju iz KCCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније