Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

26. 03. 2023. 08:10 >> 08:10
1

VAŽAN PROJEKAT

Palata pravde koštaće 30 miliona, zgrada za pravosuđe nije bilo od 1988. godine

Za tri i po godine mogla bi biti sagrađena Palata pravde, a Crnoj Gori za to će biti potrebno više od 30 miliona eura, poručuju iz Ministarstva pravde. Zbog lokaliteta na Starom aerodromu negoduje Advokatska komora, a i tužilaštvo.

Nedavni događaj u Osnovnom sudu u Podgorici, kada je Mladen Bulatović aktivirao bombu i stradao a povrijeđeno više osoba, nanovo je aktuelizovao priču o bezbjednosti u našim pravosudnim institucijama. 

Od 1988. godine u Crnoj Gori se nije napravila nijedna zgrada za potrebe prvosuđa.

Zbog toga je oživljena stara priča o crnogorskoj Palati pravde.

Viši, Osnovni, Upravni i Privredni sud, kažu iz Ministarstva pravde, preseliće se na Stari aerodrom, a za to će nam iz budžeta trebati preko 30.000.000 eura.

Kako je rekao Bojan Božović iz Ministarstva pravde, na dobrom smo putu da za nekih 40-ak mjeseci dobijemo Palatu pravde. 

Ipak, za Tužilaštvo u Palati pravde mjesta nema. Za ovu instituciju kako sada stvari stoje, poručuju iz Ministarstva pravde, adaptiraće se prostorije stare zgrade Vlade.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније