Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

31. 03. 2023. 14:17   >>  14:16

ROK DO 19. APRILA

Raspisan oglas za upis na vojne akademije u S. Makedoniji, Italiji i Austriji

Ministarstvo odbrane raspisalo je javne oglase za upis na vojne akademije u Sjevernoj Makedoniji, Italiji i Austriji, počev od studijske 2023/2024. godine.

Kako su saopštili, na vojnoj akademiji “General Mihailo Apostolski” u Skoplju biće upisana tri kadeta, odnosno kadetkinje iz Crne Gore, a smjerovi se biraju nakon druge godine studija.

"Na Vojnoj akademiji kopnene vojske u Italiji moći će da se upiše jedan kadet ili kadetkinja iz Crne Gore. Prve tri godine studija su u Modeni, a dvije posljednje u Torinu. Za studiranje na Terezijanskoj akademiji, koja se nalazi nadomak Beča, traže se dva kadeta ili kadetkinje, i to jedan (jedna) za smjer Pješadija, a drugi (druga) za smjer Logistika", piše u saopštenju.

Kandidati moraju biti crnogorski državljani, bez državljanstva druge države, najmanje vrlodobri đaci svršene četvorodišnje srednje škole ili učenici završnog razreda, ne mogu biti mlađi od 18 godina, niti stariji od 21 godinu na dan 31. decembra ove godine.

Oglasi traju do 19. aprila ove godine.

Detaljnije o oglasima možete naći na sajtu Ministarstva odbrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније