Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

02. 04. 2023. 13:39 >> 13:56

INFORMATIVNI KARKTER

MUP: Video nadzor na granicama ponovo aktivan, bio zaustavljen zbog opterećenja

Povodom više medijskih objava u vezi sa video nadzorom na graničnim prelazima, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je nadzor pnovo aktivan nakon što je bio zaustavljen zbog zbog opterećenja koje je bilo identifikovano na infrastrukturi.

MUP i Uprava policije imaju dva nezavisna sistema video nadzora.

„Jedan sistem je interni - video nadzor graničnih prelaza koji je u potpunosti funkcionalan, a snimljeni materijal je adekvatno zaštićen i dostupan u slučaju potrebe nadležnim organima. Drugi sistem je video nadzor koji je javno dostupan preko sajta http://kamere.mup.gov.me, a instaliran je samo u cilju informisanja putnika o stanju na graničnim prelazima, izbora graničnog prelaza za lakši i brži prelazak državne granice“, navodi se u saopštnju.

Kako su objasnili, ovaj sistem je trenutno aktivan, a prethodno je privremeno, zbog opterećenja koje je bilo identifikovano na infrastrukturi, bio zaustavljen zbog migracije.

„Radi se o servisu koji je informativnog karaktera, ne služi za prikupljanje podataka, a u cilju sprečavanja zloupotreba, reprodukuje se sa programiranim zakašnjenjem od 10-15 minuta“, saopšteno je iz MUP-a.

Napominju da se ovaj servis priprema za migraciju na novu infrastrukturu kako bi u što većoj mjeri bio dostupan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније