Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

14. 04. 2023. 22:20 >> 22:26

HORIZONT MOGUĆNOSTI

Preko hiljadu posjetilaca Info dana na UDG-u

Preko hiljadu posjetilaca prisustvovalo je događaju “Horizont mogućnosti – Info dani na UDG” koji je realizovan 12. i 13. aprila, na Univerzitetu Donja Gorica.

Posjetioci su dpminantno bili učenici srednjih škola, njihovi roditelji ali i šira društvena i stručna javnost.

“Atmosfera je bila izuzetno pozitivna i obilježena diskusijama, razgovorima, idejama i inicijativama”, navodi se u saopštenju.

Posjetioci su imali priliku da vide određeni broj modernih Laboratorija (koje se koriste na UDG-u, poput 3D laboratorije, Laboratorije za prehrambenu tehnologiju bezbjednost hrane i ekologiju, Preduzetničko gnijezdo, superračunarstva, pilotiranja dronom, virtuelne stvarnosti i sl.) kao i poseban set savremenih tehnologija i njihovu primjenu u visokom obrazovanju, eksperimenata ali i da razgovaraju o nekim budućim vidovima saradnje, trendovima u obrazovanju, profesijama, znanjima i vještinama.

“Ono što je izazvalo veliko interesovanje jesu i informacije vezane za dvadesetogodišnju stratešku saradnju sa Arizona State Univerzitetom (ASU), inovacije u obrazovanju koje se trenutno uvode na UDG, prve prilike za studijske boravke na ASU koje će biti realizovane već ovog ljeta, saradnju sa evropskim univerzitetima, dvojne dimplome, izvođenje nastave na engleskom, kao i studentske inicijative i projekti”, navodi se u saopštenju.

Pored svega navedenog je poseban fokus stavljen i na međunarodne stručne prakse, kompanije koje otvaraju vrata za praktično usavršavanje studenata UDG i njihov razgovor sa budućim brucošima. Po ocjenama velikog broja posjetilaca ali i organizatora, događaj je bio izuzetno uspješan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније