Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Милена Станојевић, РЦГ

06. 05. 2023. 14:14   >>  14:14

U DOMU ZDRAVLjA

Vakcinacija HPV i MMR vakcinom na Cetinju

U Domu zdravlja na Cetinju danas se obavlja vakcinacija HPV i MMR vakcinom bez zakazivanja i to je moguće uraditi sve do 17 sati.

Direktor doma zdravlja Marko Radović i medicinske sestre Mira Latković i Nađa Kovačević su na Dvorskom trgu gdje u sklopu Info dana svim zainteresovanim pružaju informacije vezano za vakcinaciju i značaj ovih vakcina .Radović nam je kazao da je svaka treća djevojčica na Cetinju primila HPV vakcinu dok je obuhvat MMR vakcinom oko 60 osto.

"Zadovoljni smo ovim brojkama ali što se tiče MMR vakcine to može da bude i bolje pa apelujem na roditelje djece do 6 godina da zaštite djecu i omoguće im bezbrižno odrastanje.Vakcine su najbolja zaštita i ovom periodu kada se u regionu dešavaju slučajevi malih boginja treba da znamo da se to može desiti i kod nas", naveo je Radović.

On je podsjetio da roditelji mogu da se jave u tu zdravstvenu ustanovu i dobiju sve informacije vezano za vakcinaciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније