Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Мира Ровчанин

10. 05. 2023. 17:18 >> 17:18

PREDLOŽENE MJERE

Sanirati majdan u nikšićkom selu Lukovo

Devastirani stari majdan u nikšićkom selu Lukovo zaslužuje rekultivaciju i sanaciju, poručuju predstavnici NVO sektora, lokalne samouprave i Turističke organizacije grada pod Trebjesom. U okviru projekta pod nazivom „Za zeleni majdan-vratimo dug prirodi“, predložili su mjere koji je neophodno preduzeti, za šta je potrebna podrška nadležnih državnih institucija.

Kako bi skrenuli pažnju građana i nadležnih o značaju i potencijalu starog majdana, koji je nemarom pretvoren u divlju deponiju, kako kaže Duško Marković iz NVO „Medija tim“ realizovano je niz projektnih aktivnosti.

Izdvaja ekološke radionice i tribine, kao i akcije čišćenja i pošumljavanja.

Formirana je i Radna grupa predstavnika nvo sektora i lokalne samouprave. Boro Vuković iz Sekretarijat za zaštitu životne sredine kaže da je pripremljena studiju i set mjera biološke i tehničke rekultivacije majdana, kao i sancije puta koji je u lošem stanju.

Rekultivacija majdana u selu Lukovo od velikog je značaja i za turističku ponudu grada pod Trebjesom, smatra direktor Turističke organizacije Mitar Barać. Dodaje i da je sanacija puta, koji vodi i do Turističkog kompleksa Vučje, prijeko potrebna na šta godinama ukazuju turistički poslenici.

Projektni patneri nadaju se da će nadležne državne institucije imati sluha, i da će se krenuti u realizaciju preporuka Radne grupe, na zadovoljstvo mještana Lukova, opštine Nikšić i turističke privrede.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније