Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

11. 05. 2023. 19:06 >> 19:06

VLADA O ZAKONU O GRANIČNOJ KONTROLI

Stanovnicima pograničnih područja olakšati prelazak državne granice

Zakon o graničnoj kontroli biće dopunjen kako bi se utvrdio iznos troškova naknade za izdavanje pogranične propusnice, odnosno dozvole za pogranični saobraćaj Crne Gore sa susjednim državama. Izmjenama zakona koje je Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici zatražila, olakšao bi se prelazak državne granice stanovništvu iz pograničnih područja.

Time bi se, kako navode u saopštenju sa današnja sjednice Vlade, stvorili uslovi za implementaciju sporazuma i utvrdio Predlog zakona o dopunama Zakona o graničnoj kontroli.

"Cilj dopuna Zakona je da se, u skladu sa zaključenim sporazumima o pograničnom saobraćaju sa susjednim državama, u duhu dobrosusjedskih odnosa, stanovništvu koje je nastanjeno u pograničnim područjima Crne Gore i susjednih država olakša kretanje između pograničnih područja i prelaženje zajedničke državne granice, u namjeri da razvijaju i unapređuju privrednu, obrazovnu, zdravstvenu, socijalnu, kulturnu, sportsku i druge vidove saradnje. Predlogom zakona je utvrđeno da se, pored ostalog, stanovnicima koji žive u pograničnom području omogući prelazak državne granice van službeno otvorenih graničnih prelaza, kao i da se za prelazak državne granice izdaje pogranična propusnica ili dozvola za pogranični saobraćaj u skladu sa zaključenim međunarodnim sporazumima", objašnjavaju u saopštenju Vlade Crne Gore.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније