Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

26. 05. 2023. 07:14   >>  07:14

BRNOVIĆ

Potpisan ugovor o zakupu dvije hale "Oboda" na deset godina

Šef kancelarije za normativno pravne poslove i javne nabavke u Prijestonici Cetinje Marko Brnović ističe da od nedavnog potpisivanja ugovora o dugoročnom zakupu hala u Gorenjem Obodu očekuje da bude samo inicijalna kapisla kada je ulaganje investitora u Cetinje u pitanju. Ugovor je sklopljen i za početak će biti zaposleno 20 radnika.

Kako je napomenuo gostujući u emisiji "Mreža" na TVCG, shodno Zakonu o državnoj imovini Skupština Prijestonice je donijela odluku o pokretanju postupka javnog oglašavanja za davanje u zakup nepokretnosti koje se nalaze u okviru kompleksa Gornji Obod.

"Jedan od dva poziva je uspio, radi se o dvije hale ukupne površine oko 6.000 metara kvadratnih i nakon sprovedene procedure prije nekoliko dana je potpisan ugovor o dugoročnom zakupu na deset godina sa podgoričkom firmom 'Sverihom'. Osnovni elementi ugovora su minimalno ulaganje od 500.000 eura i minimalo 20 novih radnih mjesta. To je za prve dvije godine poslovanja. Biznis plan investicije obećava da će se godinama posao širiti i nadamo se da je ovo minimum i da će broj zaposlenih biti veći i veći", napomenuo je Brnović.

Kako je naglasio i prethodinh godina, a posebno u 2022. kreirali su politike u cilju unapređenja ekonomskog ambijenta, uskladili pravni okvir, riješili imovinsko-pravne odnose, uradili dosta na unapređenju infastrukture i stvorili jedan okvir za biznis zone Obod i Zagrablje, kako bi ih učinili atraktivnim za investitore.

"Mi smo bili jako oprezni u ovoj investiciji. Sigirni smo da je ovo početak i da će brzo biti novih investicija. Gotovo na nedjeljnom nivou imamo sastanke sa potencijalnim investitorama", kazao je Brnović.

On je istakao da se pripremio i plan za turističku sezonu u Prijestonici, sa brojnim manifestacijama koje će početi od juna. Planirana je sad već tradicionalna manifestacija "Mesap" prezentacija proizvođača pršuta u junu, krajem jula "Montenegrobirfest", a prvi put i međunarodni folklor će se naći na Cetinju, gdje će okupiti što više udruženja iz okruženja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније