Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

30. 05. 2023. 18:51   >>  18:51

GRAĐANSKA ALIJANSA

Formiran Ženski klub u Skupštini Opštine Ulcinj

Još jedan Ženski klub osnovan je u lokalnom parlamentu, ovog puta u Ulcinju. Pored prvog ovakvog neformalnog kluba koji je formiran nedavno u Bijelom Polju, Ženski klub je danas formiran i u Skupštini opštine Ulcinj.

Osnivanje kluba je rezultat zajedničkog rada odbornica iz Opštine Ulcinj i Građanske alijanse, a uz podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava kroz projekat “Platforma za ostvarivanje rodne ravnopravnosti”.

"Zadovoljstvo nam je što na ovaj način dajemo doprinos timu hrabrih i upornih žena koje su odlučile da se udruže i aktivno doprinesu unapređenju života svih građana i građanki opštine Ulcinj", saopšteno je iz građanske alijanse.

Kazali su da Ženski klub predstavlja snažan glas i pokretač promjena za prava i interese žena u opštini Ulcinj. Kroz ovu inicijativu, doprinijeće se suprotstavljanju rodnoj nejednakosti, osnaživanju žena da preuzmu aktivnu ulogu u politici i javnom životu, te podsticanju dijaloga o pitanjima koja su od suštinske važnosti za žene i društvo u cjelini.

"Kroz saradnju sa drugim političkim strankama, organizacijama civilnog društva i građanima, Ženski klub će se zalagati za ostvarivanje principa predviđenih Sporazumom o osnivanju Ženskog kluba kao što su: Afirmacija rodne ravnopravnosti na svim nivoima odlučivanja; Podsticaj žena za veće učešće u političkom i javnom životu; Unapređenje položaja žena u svim sferama društva; Podsticaj i unapređenje solidarnosti i humanosti, promovisanje volonterizma i međusobnog pomaganja", istakli su iz Građanske alijanse.

Nadaju se, kako su kazali, da će ovaj klub biti snažan glas za neophone promjene i unapređenje rodne ravnopravnosti, te predstavljati podsticaj za izgradnju nove generacije liderki kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније