Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

08. 06. 2023. 12:33   >>  12:50 1

DO 15 ODSTO

Vlada usvojila Uredbu kojom se povećavaju zarade u Vojsci

Vlada je usvojila Uredbu o izmjenama i dopuni Uredbe o zaradama lica u službi u Vojsci Crne Gore, po kojim će za 20 odsto biti uvećani koeficijenti za obračun osnovne zarade po osnovu čina za profesionalna vojna lica, a za 15 odsto za civilna lica. Tako će plate u VCG biti veće od 12 do 15 odsto.

Kako je saopšteno iz Vlade, razlog za donošenje ove Uredbe je potreba usklađivanja zarada lica u službi u Vojsci sa kretanjem zarada u državnoj upravi i pravosuđu.

“Za 20 odsto uvećani su koeficijenti za obračun osnovne zarade po osnovu čina za profesionalna vojna lica. Za 15 odsto uvećani su koeficijenti za obračun osnovne zarade civilnih lica u službi u Vojsci Crne Gore. Propisana su i dva nova dodatka na zaradu lica u službi u Vojsci Crne Gore i to za kriptozaštitu i sajber bezbjednost i dodatak za nadtor vatdušnog prostora ili mora”, saopšteno je na sjednici.

Tim povodom oglasio se rukovodilac radom Ministarstva odbrane Filip Adžić.

„U formalnom smislu to znači da će imati povećanje između 12 i 15 procenata što doprinosi njihovom daljem radu i boljem materijalnom statusu, a time se vraća dostojanstvo vojniku i uniformi, što je cilj ove Vlade“, istakao je Adžić.

Predstavnik Ministarstva kazao je da je cilj da se poveća konkurentnost i uklanjanje nedostataka kako bi se izbjegli eventualni sudski sporovi.

„Sredstva su obezbijeđena u budžetu, imamo saglasnost Ministarstva finansija“, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније