Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 04. 2014. 21:34 >> 21:34

OBRAZOVANJE, SPORT...

Priznanje za uspjeh u poglavlju 26

Crna Gora je na Međuvladinoj konferenciji 15. aprila 2013, u Briselu, otvorila i privremeno zatvorila pregovaračko poglavlje 26 koje obuhvata obrazovanje i obuku, mlade i sport, kulturu, pristup obrazovanju i programe EU. "Privremeno zatvaranje poglavlja bilo je priznanje našoj zemlji da je na pravom putu kada je u pitanju ova oblast", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

 

U Podgorici je danas, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Ministarstva prosvjete i Ministarstva kulture održan skup „Obrazovanje i kultura na putu prema EU“.

Na skupu su govorili državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović, ministar prosvjete Slavoljub Stijepović, ministar kulture Branislav Mićunović i šef radne grupe za 26. poglavlje Mubera Kurpejović.

Na skupu je bilo riječi o obrazovanju i kulturi u EU, a predstavljeni su i rezultati koje je Crna Gora ostvarila, kao i dalji koraci na ovom polju.

"Istaknuto je da pregovori i dalji rad u ovom poglavlju imaju cilj izgradnju efikasanog sistema obrazovanja koji će biti temelj razvoja crnogorske ekonomije i društva u cjelini i omogućiti da Crna Gora postane neodvojivi dio evropskog sistema obrazovanja. Naglašeno je, takođe, da će dalji rad na ovom poglavlju omogućiti da na najbolji način iskoristimo pogodnosti koje se pružaju u programima koji se odnose na mlade i sport, kao i da dovedu do unapređenja kulture kao važne poluge na kojoj počiva i po kojoj se prepoznaje jedno društvo", navodi se u saopštenju MVPEI.

Na skupu su učestvovali predstavnici obrazovnih i kulturnih institucija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније