Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ.

11. 11. 2023. 11:26 >> 11:30
4

RAZLOG OSTAVKE

Vučinić: Fizički sam napadnut na zboru radnika Željezare

Doskorašnji predsjednik Odbora direktora EPCG Željezara Nikšić Maksim Vučinić kazao je da je podnio ostavku na to mjesto nakon što je na zboru sa radnicima uz prijetnje i fizički napadnut.

Vučinić je kazao da je od dana stupanja na funkciju do ostavke uložio sve napore da se situacija u fabrici pomjeri sa mrtve tačke.

“Međutim za to nijesam imao podršku ni sindikata ni mendžmenta kompanije. Nezdrava atmosfera koja je već duže vrijeme prisutna daje utisak da je pomenutim najprihvatljiviji postojeći status. Nakon nemilih scena i događaja na zboru sa radnicima, gdje sam uz prijetnje i sam fizički napadnut uslijedila je i moja ostavka”, kazao je Vučinić.

On je podsjetio da je imao motiv da bude dio privrede nakon završenog mandata u Skupštini Crne Gore koji je, kako navodi, apsolutno posvetio radnicima u Crnoj Gori, pogotovu radnicima rudarsko-metalskog sektora i na kraju posebno radnicima Željezare.

“Željezara Nikšić, kompleks od nacionalnog značaja, koji smo vratili u vlasništvo državne kompanije EPCG i time dali veliku šansu za novi razvoj i divrezifikaciju privrede služi za ponos”, poručio je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније