Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

29. 11. 2023. 17:02 >> 17:02

KRAPOVIĆ U KASARNI U MASLINAMA

Bezrezervna podrška svakom pripadniku VCG

Ministar odbrane Dragan Krapović obišao je danas kasarnu "Marko Miljanov Popović" u Maslinama. Kako je istakao cilj mu je da se na početku mandata upozna sa svim segmentima rada, sposobnostima i tehnikom koju posjeduje Vojska Crne Gore, te da mu je prioritet modernizacija, poboljšanje uslova života i rada, ulaganje u opremanje i kapacitete Vojske.

Ministar je kazao da je vidio zavidan stepen opremljenosti i sposobnosti pripadnika Vojske Crne Gore, te naglasio da će pružiti bezrezervnu podršku svakom njenom pripadniku.

Prilikom posjete kasarni u Maslinama, Krapoviću je predstavljen infrastrukturni razvoj kasarne kao jednog od najvažnijih kompleksa Vojske Crne Gore, predviđenog za sistem odbrane.

Tokom obilaska ministar je upoznat sa organizacionom strukturom, namjenom i sposobnostima jedinica smještenih u kasarni, prezentovani su mu novi objekti, kao i dio opreme i naoružanja Čete vojne policije, kao i Inžinjerijske čete i Voda hemijsko, biološko, radiološko, nuklearne odbrane (HBRNO) Bataljona za podršku. Ministar Krapović obišao je i Spomen sobu V proleterske brigade, i upoznao se sa planovima izgradnje vojnog muzeja.

Krapović je istakao da će Ministarstvo odbrane ostati posvećeno maksimalnoj podršci Vojsci, posebno kada je u pitanju njena treća misija, odnosno podrška civilnim institucijama za vrijeme elementarnih i drugih nepogoda.

"Uvjerio sam se da je potrebna dalja podrška, kako od strane Ministarstva odbrane, tako i od Vlade Crne Gore. Vojska mora biti pravilno vrednovana u našem državnom sistemu i ja ću se, kao ministar odbrane, truditi da to bude tako", istakao je Krapović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније