Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

30. 11. 2023. 14:19 >> 14:21

OD 1. DECEMBRA DO 1. MAJA 2024.

NP Biogradska gora zatvara svoje kapije za posjetioce

Nacionalni park Biogradska gora zatvara svoje kapije za posjete od 1. decembra 2023. do 1. maja naredne godine da se, kako ističu u NP, ne bi uznemiravao bogat životinjski svijet tokom zimskih mjeseci.

"Zaštita prirode i njenih ekosistema predstavlja primarni cilj kojem smo beskompromisno posvećeni. Sva divljač iz parka u ovom periodu polako se spušta ka Biogradskom jezeru i želimo da se na ovaj način izbjegne uznemiravanje životinjskog svijeta, kao i eventualne nezakonite radnje", kazala je direktorica ovog parka Marija Dulović.

Ona je dodala da park može biti otvoren i ranije, što će prije svega zavisiti od sniježnog pokrivača i vremenskih uslova.

Ističu da je u skladu sa preporukama Planinarskog saveza Crne Gore tokom zimske sezone na snazi zatvaranje sistema pješačko-planinarskih i biciklističkih staza zbog vremenskih uslova, a koje se odnose u najvećoj mjeri, na bezbijednost posjetilaca.

Tokom zimskih mjeseci, posjetiocima nacionalnih parkova na raspolaganju su centri za posjetioce u kojima će se interpretirati teme vezane za prirodne vrijednosti i kulturnu baštinu nacionalnih parkova Crne Gore. Kada to vremenski uslovi omoguće, organizovaće se promotivne šetnje krpljama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније