Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

30. 11. 2023. 17:20 >> 17:21

SPAJIĆ - JASAI

Mađari zainteresovani za nove investicije u Crnoj Gori

Prilagođavanje infrastrukture, brzina i kvalitet internet usluga ključni su izazovi u budućnosti, poručeno je sa sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa predsjednikom 4iG grupe iz Mađarske Gelertom Jasaijem. Kako je istakao Jasai ta korporacija koja je vlasnik kompanije "One", zainteresovana je za nova ulaganja u Crnu Goru.

Na sastanku je bilo riječi o sprovođenju Memoranduma potpisanog ranije ove godine između Vlade Crne Gore i 4iG grupe koja je vlasnik kompanije ONE Crna Gora. Kako je zaključeno, Memorandum predstavlja dobar temelj za unaprjeđenje saradnje.

Kako navode u saopštenju, premijer je kazao da su kredibilni investitori dobrodošli u Crnu Goru, te da će u Vladi Crne Gore imati pouzdanog partnera.

"Crnoj Gori su potrebni investitori koji će donositi novi kapital, ali je uvoz znanja i ekspertiza naš prioritet. Želimo da se dalji razvoj naše ekonomije temelji na novim tehnologijama i znanjima, te da naše kompanije sa svojim uslugama, postanu konkurentne i na širem, međunarodnom tržištu", istakao je premijer.

Predsjednik 4iG grupe Gelert Jasai informisao je premijera Spajića o poslovanju kompanije kao i sa projektima koje trenutno realizuje u Mađarskoj i u regionu.

On je premijera upoznao i sa planovima ove kompanije za intenziviranje poslovnih aktivnosti u Crnoj Gori sa akcentom na oblast digitalizacije - od IT rješenja za javne usluge do unapređenja kvaliteta telekomunikacionih usluga.

Sagovornici su ocijenili da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje i dogovorili nastavak komunikacije ovim povodom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније