Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

01. 12. 2023. 14:42 >> 14:47

SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Lindon Đeljaj novi predsjednik Opštine Tuzi

Novi predsjednik Opštine Tuzi je Lindon Đeljaj. On je danas izabran na sjednici Skupštine opštine.

Lindon Đeljaj je potpredsjednik Albanske alternative i naslijedio je Nika Đeljošaja koji je izabran za potpredsjednika Vlade Crne Gore.

Današnjoj sjednici Skupštine opštine nijesu prisustvovali odbornici DPS-a, Bošnjačke stranke i odbornik SD-a.

"Posebna je čast kada se daje mogućnost da se radi za građane i mjesto gdje sam odrastao. Našao sam najbolje eksperte sa predsjednikom Nikom Đeljošajem. Moja vizija je moderna samouprava sa razvojom, saradnja sa dijasporom i Vladom Crne Gore. Imaćemo upravu koja neće praviti razliku između građana", poručio je Đeljaj.

Na sljedećoj sjednici Skupštine opštine Tuzi biće izabrana dva potpredsjednika. Jedan će biti iz Nacionalne unije Albanaca, a drugi iz Demokratske unije Albanaca.

Ferhat Dinoša iz Nacionalne unije Albanaca kazao je da njegova partija daje podršku novom predsjedniku.

"Javnost zna da se radi o čovjeku koji se dokazao. Najviše bih istakao njegov rad kao direktora Srednje mješovite škole "25. maj" i to je dokaz da će znati da rukovodi i Opštinom. Ovdje je uvježbana ekipa koja će mu pomoći. Na sljedećoj sjednici SO Tuzi izabraćemo i dva potpredsjednika, jedan će biti iz Demokratske unije Albanaca, a drugi iz Nacionalne unije Albanaca", rekao je Dinoša.

On je istakao da ulazak Nika Đeljošaja u Vladu je veliki izazov, jer se prvi put nekome iz Albanske partije daje to mjesto, te da će to biti korisno za Albance.

Lindon Đeljaj je dobio podršku i od Pokreta za Tuzi i odbornika Demokrata u SO Tuzi Štjefana Camaja.

Camaj se nije složio sa tim da se na sljedećoj sjednici izaberu dva potpredsjednika Opštine, smatrajući da je napravljena greška i da treba da se naprave šire konsulatacije. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније