Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

26. 01. 2024. 16:07 >> 16:07
1

AMBASADA PALESTINE u CG

Presuda obavezujuća, države da zaustave izraelski genocidni rat

Palestina pozdravlja privremene mjere koje je danas naredio Međunarodni sud pravde. Sudije MSP-a su ocijenile činjenice i zakon. Presudili su u korist humanosti i međunarodnog prava, naveli su u Ambasadi Palestine u Crnoj Gori.

Iz Ambasade su pozvali sve države da osiguraju implementaciju svih privremenih mjera koje je naredio Međunarodni sud pravde, uključujući Izrael, okupacionu silu.

"Ovo je obavezujuća zakonska obaveza. Države sada imaju jasne zakonske obaveze da zaustave izraelski genocidni rat protiv palestinskog naroda u Gazi i da se pobrinu da oni ne budu saučesnici u njemu.
Naredba Međunarodnog suda pravde je važan podsjetnik da nijedna država nije iznad zakona. To bi trebalo da posluži kao poziv na buđenje Izraelu i akterima koji su omogućili njegovu ukorijenjenu nekažnjivost.
Palestina ponovo potvrđuje svoju vječnu zahvalnost narodu i vladi Južne Afrike, jer su preduzeli ovaj hrabar korak aktivne solidarnosti i nastaviće blisko sarađivati sa Južnom Afrikom i drugim zemljama kako bi osigurali zadovoljenje pravde", navode u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније