Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

03. 02. 2024. 21:06 >> 21:10
1
Čitaj mi:

ISTRAŽIVANJE

CGO: Sužen prostor za kritiku vlasti

Istraživanje Centra za građansko obrazovanje (CGO) pokazalo je da značajno porastao broj onih koji smatraju da u Crnoj Gori ne postoje uslovi za razvoj nevladinih organizacija koje slobodno kritikuju i ograničavaju vlast kada je to potrebno.

“Značajno je porastao je broj onih koji smatraju da u Crnoj Gori ne postoje uslovi za razvoj nevladinih organizacija koje slobodno kritikuju i ograničavaju vlast kada je to potrebno – sa 36.8 odsto iz 2021. na 43.1 odsto u 2024, a opao je broj onih koji su suprotnog stava”, naveli su iz te NVO u objavi na društvenoj mreži "X".

Iz CGO su kazali da je istraživanje sprovedeno od 18. do 24. januara 2024. godine, CAPI metodom, na stratifikovanom troetapnom uzorku od 1012 ispitanika/ca. Stručnu podršku u sprovođenju ovog istraživanja pružila je agencija DAMAR.

Istraživanje je, kao su kazali, dio projekta „OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE” koji sprovodi Centar za građansko obrazovanje (CGO), u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, a u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i Ministarstvom evropskih poslova Vlade Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније