Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

01. 03. 2024. 17:41 >> 17:42

MARKOVIĆ I NOVOVIĆ SA DUMANIJEM

Jačanje saradnje specijalnih tužilaštava Crne Gore i Albanije

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković saopštio je da su tokom prethodnog mjeseca preduzeti konkretni koraci koji će doprinijeti poboljšanju uslova rada Specijalnog i drugih državnih tužilaštava u Crnoj Gori. On i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović sastali su se danas sa glavnim tužiocem Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju Albanije Altinom Dumanijem.

Glavni specijalni tužilac Novović upoznao je kolegu iz Albanije sa organizacionom strukturom Specijalnog državnog tužilaštva i postignutim rezultatima u prethodnom periodu.

"Uprkos nedovoljnim kapacitetima i neadekvatnim uslovima rada u kojima funkcioniše Specijalno državno tužilaštvo, nastavićemo odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije", poručio je Novović.

Dumani je, kako je saopšteno iz VDT-a, čestitao Novoviću na ostvarenim rezultatima ističući da su uslovi rada u Specijalnog tužilaštva u Albaniji daleko ispred onih koje je imao priliku da vidi kod kolega u Crnoj Gori.

Sagovornici su za naredni period dogovorili unapređenje saradnje u cilju efikasnije borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, zaključuje se. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније