Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

06. 03. 2024. 21:12 >> 21:14
Čitaj mi:

MPNI I Mirovni korpus

Planiraju saradnju u oblasti nastave engleskog jezika

Memorandum o razumijevanju između Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Mirovnog korpusa danas su potpisale ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović i vršiteljka dužnosti direktorice Mirovnog korpusa za Albaniju i Crnu Goru, Meredit Dalton.

“Memorandum podrazumijeva saradnju na razvoju projekata i realizaciji aktivnosti u oblasti nastave engleskog jezika, koje je identifikovalo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, a podržava Mirovni korpus, obezbjeđivanjem volontera u cilju rješavanja lokalnih i nacionalnih prioriteta i postizanju održivih rezultata”, saopšteno je iz MPNI.

Kako se navodi, osim podrške u realizaciji nastave na engleskom jeziku, volonteri sa nastavnicima rade takođe na angažovanju mladih u vannastavnim klubovima, obrazovnim kampovima i sportskim programima, čiji je cilj kulturna saradnja i razvijanje određenih sposobnosti kod učenika.

“Nova grupa od sedam volontera položila je zakletvu u decembru 2023. godine i raspoređena je u sljedeće škole: JU OŠ ,,Mahmut Adrović” Petnjica; JU OŠ ,,Vukašin Radunović”, Berane; JU OŠ ,,Bratstvo-jedinstvo”, Skarepača (Rožaje); JU OŠ ,,Džafer Nikočević”, Gusinje; JU OŠ ,,Vuko Jovović”, Danilovgrad, JU OŠ ,,Aleksa Ðilas Bećo”, Mojkovac i JU OŠ ,,Milija Nikčević”, Nikšić”, dodaje se u saopštenju.

Iz ministartsva ističu da, angažman volontera Mirovnog korpusa u Crnoj Gori doprinosi unapređenju kvaliteta učenja engleskog jezika u crnogorskim školama, naročito u manje razvijenim sredinama na sjeveru države.

“Aktivnosti predviđene ovim Memorandumom su u potpunosti u skladu sa prioritetima Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija u vezi sa unapređenjem kvaliteta učenja engleskog jezika, posebno zbog činjenice da su volonteri dodijeljeni školama kojima je to najpotrebnije”, kazali su iz MPNI.

Kako dodaju, činjenica da je Crna Gora 142. država u kojoj Mirovni korpus sprovodi svoj program govori o značaju ovog programa i vrijednostima na kojima je zasnovan.

“Potpisivanju je prethodio sastanak sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke i predstavnicima Mirovnog korpusa, na kojem su u kontruktivnoj atmosferi razmatrane mogućnosti za unapređenje i jačanje postojeće saradnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније