Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

07. 03. 2024. 20:19 >> 20:25

REAGOVANJE ADVOKATICE

"Janković postupao po naredbi Injac, nadzor izvršen nakon njegove smjene"

Advokatica bivšeg komandira Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Gorana Jankovića, Maja Zeković, saopštila je nakon što je inspekcija utvrdila da je Janković kršio Zakon o radu, da je on postupao po naredbi gradonačelnice Olivere Injac, koja "izričito naređuje" da se uvede prekovremeni rad kako za komandira tako i za sve zaposlene, bez obzira na ograničenje trajanja prekovremenog rada.

"Iako ni ja ni moj vlastodavac Janković nismo imali priliku da se upoznamo sa zapisnikom Upravne inspekcije koji se odnosi na njegove navodne propuste, ono što se kao najvažnije ističe jeste da je imenovani postupao po naredbi gradonačelnice Olivere Injac broj 01-018/23-4343 gdje u članu 13 stav 4 izričito naređuje da se uvede prekovremeni rad kako za komandira tako i za sve zaposlene bez obzira na ograničenje trajanja prekovremenog rada, a kakav model postupanja je zbog prirode posla Službe zaštite uobičajen i zasigurno poznat i samoj Upravnoj inspekciji, budući da je zastupljen i u Upravi policije", kazala je Zeković. 

Takođe, ona je navela da je taj inspekcijski nadzor izvršen nakon nezakonite smjene Jankovića, kojeg, tvrdi, niko nije kontaktirao niti upoznao radi davanja eventualnih obavještenja.

"U cilju utvrđivanja istinitosti nadzora, odnosno objektivnog postupanja, dok se posebno ukazuje da je Upravnu inspekciju bila obaviještena od strane Službe zaštite o broju ostvarenih sati na mjesečnom nivou mnogo prije nego sto je izvršen nadzor iste, koja činjenica najviše govori sama za sebe o ozbiljnosti navodnih propusta u “zapisniku Upravne inspekcije”. Osim toga, sve radnje koje je g-din Janković preduzimao u svojstvu načelnika Službe zaštite bile su već predmet pažnje SDT po prijavama koje su odbačene, jer u njegovom postupanju nijesu pronađeni elementi bilo kog krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti", zaključila je Zeković. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније