Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Branka Zeković [ Radio Crne Gore ]

18. 03. 2024. 06:28 >> 17:17
3
Čitaj mi:

VJEŠTAK

Neiskusni vozači i velika brzina najčešći uzroci nesreća

U nekoliko posljednjih dana teški udesi dogodili su se na našim putevima u kojima je poginulo više osoba, pa i jedan petnaestogodišnjak.

Uzroci ovakvih dešavanja mahom leže u nepoštovanju saobraćajnih propisa i neprilagođenoj brzini, kaže za Radio Crne Gore sudski vještak saobraćajne struke Igor Radojević.

"Na otvorenom putu, kao što su se ove nezgode zadnjih dana dešavale, najčešći uzrok je brzina i neprilagođena vožnja", rekao je Radojević.

On pominje i iskustva u regionu. 

"Mladi vozači, zato što nemaju iskustva i brzina spoj su jkoji nije održiv. U regionu, čini mi se da zakon prepoznaje da mladi vozači ne mogu upravljati vozilima samostalno do 20. godine bez prisustva starijeg vozača pored sebe", kazao je Radojević.

Građani kao glavne uzroke povećanog broja udesa navode brzinu, alkohol, telefon i nepažnja.

Da bi se smanjio broj udesa neophodno je preventivno djelovati, smatraju i stručnjaci i građani.

"Da utičemo na svijest vozača, da se ne upravlja vozilima pod dejstvom alkohola, i da se brzina prilagodi uslovima puta. Znači, svjedoci da kada god se rade neke akcije, policijske kontrole za ograničenje brzine, da je broj nezgoda manji", smatra vještak.

Građani smatraju da je potrebno ooštriti kazne i povećati kontrolu.

A preventivnim djelovanjem policije na autoputu je uhapšen 23-godišnjak, koji je tamo gde je brzina ograničena na sto, vozio brzinom od 186 km na sat.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније