Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

18. 03. 2024. 15:26 >> 15:35
Čitaj mi:

IVANOVIĆ - Melsom

Ova godina ključna i za Crnu Goru i za politiku proširenja EU

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se danas sa ambasadorkom Norveške u Crnoj Gori, na nerezidentnoj osnovi, Kristin Melsom. Kako je istaknuto tokom sastanka odnosi dvije države su dobri i prijateljski, ali postoji prostor za unaprjeđenje saradnje u brojnim oblastima.

Ministar je, kako navode u saopštenju, ukazao na napredak ostvaren na evropskom putu, ocijenivši da je ova godina ključna, kako za Crnu Goru, tako i za politiku proširenja uopšte. S tim u vezi, istakao je da Crna Gora odlučno nastavlja sa reformama, sa ciljem što skorijeg zatvaranja jednog broja poglavlja, što bi bio dobar znak i za region i EU.

"Ambasadorka Melsom je ocijenila da Crna Gora napreduje i da je posvećenost reformama jasna, kao i da je Norveška, kao prijateljska zemlja i saveznica spremna da pruži potrebnu podršku u ispunjavanju kriterijuma iz evropske agende. Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim globalnim izazovima, istakavši važnost NATO-a, kako u pogledu jačanja stabilnosti i bezbjednosti, tako i u kontekstu vrijednosti koje Aliansa predstavlja i afirmiše", navode u saopštenju Ministarstva.

Obostrano je ocijenjeno da, pored veoma dobre bilateralne saradnje, postoje i intenzivni
kontakti dvije zemlje u okviru multilateralnih foruma, a na toj liniji, bilo je riječi o kandidaturi
Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN, za period 2026-2027.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније