Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Portal RTCG ]

19. 03. 2024. 15:12 >> 15:12
Čitaj mi:

MERT i Savez izviđača

Potpisan Memorandum o razumijevanju

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i Savez izviđača Crne Gore potpisali su Memorandum o razumijevanju, čiji je cilj povećanje efikasnosti u ostvarivanju ciljeva zaštite i unapređenja prirode i biodiverziteta.

"Cilj Memoranduma je i da formalizuje i unaprijedi saradnju između Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i Saveza izviđača Crne Gore, između ostalog i u vezi sa implementacijom projekta ,,Integrisanje biodiverziteta u sektorske politike i prakse i jačanje zaštite ključnih tačaka biodiverziteta u Crnoj Gori'' i planiranih projektnih aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Strane su, kako se navodi, saglasne da će, bazirajući se na dobrim praksama i koristeći inovativne modele i metode, u skladu sa svojim mandatom, propisima, pravilima, politikama i procedurama, sarađivati u podizanju svijesti, posebno mladih, o važnosti zaštite prirode i biodiverziteta i ključnih tačaka biodiverziteta u Crnoj Gori kroz edukativne i promotivne aktivnosti i organizaciju zajedničkih aktivnosti (obuka, seminara, predavanja, okruglih stolova, a posebno akcija pošumljavanja u sklopu projekta „Boranka u Crnoj Gori“ i sl.).

"Važnost ove saradnje se ogleda i u činjenici da će članovi/ice Saveza izviđača proći obuke o postavljanju i održavanju opreme koja će, u kontekstu ranije potpisanog ugovora između Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i Javnog preduzeća Nacionalni parkovi, biti obezbijeđena u okviru GEF 7 projekta. Oprema je namijenjena unapređenju upravljanja zaštićenim područjima", saopšteno je iz MERT-a.

Pojašnjavaju da je ovo prvi Memorandum o razumijevanju između Ministarstva i Saveza izviđača.

"Na ovaj način Ministarstvo prepoznaje Savez izviđača kao ozbiljnog partnera u radu sa mladima, koji svojim kapacitetima može doprinijeti zaštiti životne sredine kako na terenu, tako i kroz edukaciju. Ova saradnja pruža izvanrednu priliku za mlade ljude da se aktivno uključe u važne teme za Crnu Goru", zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније