Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

03. 04. 2024. 14:35 >> 14:42
Čitaj mi:

UPRAVNI SUD

Poništena odluka o smjeni Artana Kurtija

Upravni sud poništio je rješenje o smjeni bivšeg generalnog inspektora ANB-a Artana Kurtija.

Presudom Upravnog suda Crne Gore od 4. marta 2024. godine, poništeno je rješenje Vlade Crne Gore od 9.11.2023. godine, kojim je Artan Kurti razriješen dužnosti generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, i predmet vraćen Vladi Crne Gore na ponovni postupak.

U saopštenju se dodaje da je Upravni sud našao da je u postupku donošenja osporenog rješenja, tuženi organ počinio povredu pravila upravnog postupka Zakona o upravnom postupku.

"Sud je ukazao da obrazloženje osporenog rješenja ne sadrži niti jedan materijalno-pravni popis koji je u konkretnom slučaju primijenjen, a što je nužno radi ispitivanja zakonitosti rješenja, već je samo naveden propis procesnog karaktera na kome se zasniva nadležnost tuženog organa za donošenje rješenja. Pozivajući se na odredbe člana 38 Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost i člana 60 stav 1 i 2 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, Sud je ocijenio da je jasno da obrazloženje rješenja o prestanku mandata imenovanom odnosno postavljenom licu razrješenjem treba da sadrži konkretne i jasne razloge za razrješenje, a kakav razlog ne predstavlja činjenica da je tužioca na dužnost generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost imenovala Vlada Crne Gore čiji mandat je prestao 31.10.2023. godine", navode u obrazloženju odluke. 

Dodaju, da kod nedostatka jasnog i potpunog obrazloženja, a imajući u vidu stanovište Vrhovnog suda Crne Gore, izraženo u presudi, Upravni sud je tužbu uvažio i osporeno rješenje poništio.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније