Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

05. 04. 2024. 17:42 >> 17:41

U ZGRADI VLADE

Šćekić i Đeka ugostili bugarske srednjoškolce

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar sporta i mladih gospodin Dragoslav Šćekić i ministar ljudskih i manjinskih prava gospodin Fatmir Đeka ugostili su danas u Vladi Crne Gore delegaciju od 44 srednjoškolca iz Bugarske.  Posjeta je organizovana u sklopu inicijative "Omladina Crne Gore i Bugarske - most za nove mogućnosti", koju Ambasada Crne Gore u Bugarskoj sprovodi u saradnji sa bugarskom Asocijacijom "Catch the rainbow".

Šćekić je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da ugosti i razgovara sa mladim ljudima.

“Koristim priliku da najavim potpisivanje memoranduma sa Ministarstvom mladih i sporta Republike Bugarske u oblasti sporta i mladih, koji će dodatno osnažiti bilateralne odnose i otvoriti mnoge mogućnosti za razmjenu znanja, iskustava, resursa, kako bismo unaprijedili trenutno stanje u navedenim oblastima”, rekao je Šćekić.

“Poštovanje ljudskih prava, njihova zaštita i unapređenje visoko je na agendi Vladine politike. Crna Gora na svom evropskom putu u velikoj mjeri ima obavezu da zadrži fokus na temeljnim pravima", saopštio je Đeka.
 
Đeka je kazao da su manjinski narodi integrisani u crnogorsko društvo i važna podrška integracionim procesima Crne Gore.

Poslije uvodnih obraćanja, učenici su bili u prilici da postavljaju pitanja u vezi sa radom Vlade, ingerencijama i planom rada. Dio pitanja se odnosio na položaj i prava mladih u Crnoj Gori, obrazovanje i obrazovnu politiku i sport. 

Srednjoškolcima su uručeni Sertifikati o pohađanju Mentorskog programa, nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografisanje i obilazak sale u kojoj se održavaju sjednice Vlade, gdje su potpredsjednik i ministar prisutnima objašnjavali proces donošenja odluka, kao i sam rad najvećeg izvršnog organa.

Delegaciju je pratila Nacionalna Bugarska televizija za koju su potpredsjednik Šćekić i ministar Đeka dali izjave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније