Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Milena Đurović Stanojević/ R.B. ]

08. 04. 2024. 11:51 >> 12:17
5

PROTEST RADNIKA KOŠUTE

"Ako nam se ne obrate iz Vlade, blokiraćemo put na 12 sati"

Bivši radnici cetinske fabrike "Košuta" blokirali su i danas saobraćaj ka Podgorici. Blokada je počela u 11.30 sati, a kako je najavljeno, trajaće do 16 časova.

Video: Milena Đurović Stanojević

Predstavnica radnika Dijana Vujović najavila je da će, ukoliko ne dođe do razgovora sa predstavnicima Vlade, gdje su u petak ponovo predali zahtjeve, u ponedjeljak saobraćaj blokirati od 8:00 do 20:00 sati.

"Poniženi smo ovakvim odnosom Vlade i premijera i smatramo da bi trebali da budemo tretirani isto kao i radnici metalskog sektora i svi oni koji su se obratili Vladi Crne Gore. Nakon sedam nedjelja protesta niko nije našao vremena da nas primi pa ćemo biti prinuđeni da protest radikalizujemo ali i da se okupimo ispred Vlade.Tamo ćemo da odlucčimp sto ćemo i kako ćemo", poručila je Vujović.

Bivši zaposleni u Industriji modne obuće (IMO) „Košuta“, koja je u stečaju, već mjesec i po svakog ponedjeljka blokiraju ovaj putni pravac, a nedavno su i ministru ekonomskog razvoja Niku Đeljošaju predali svoje zahtjeve.

Oni traže isplatu devet neisplaćenih plata za 693 radnika u iznosu od 2.806.650 eura, kao i povezivanje radnog staža za njih 81.

Ta fabrika otvorena je na Cetinju 1961. godine, ali je 4. marta 1996. u njoj otvoren stečajni postupak koji je okončan 14. juna 2001. godine, ali bez isplate svih potraživanja radnicima

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније