Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

08. 04. 2024. 15:21 >> 15:21

ivanović - santander

"UNICEF predstavlja značajnu podršku nacionalnim institucijama"

Ulaganjem dovoljno sredstava iz državnog budžeta u smanjivanje siromaštva djece i nasilja nad djecom, kao i u poboljšanje kvaliteta obrazovanja i zdravstvene zaštite, Crna Gora će ispuniti ključne kriterijume za članstvo u EU, poručio je šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander u razgovoru sa ministrom vanjskih poslova Filipom Ivanović.

Ivanović je primio danas u oproštajnu posjetu Santandera i zahvalio mu na posvećenosti i ličnom doprinosu snaženju saradnje i partnerskog odnosa Vlade Crne Gore i UNICEF-a.

„UNICEF predstavlja značajnu podršku nacionalnim institucijama u izgradnji kapaciteta sa ciljem dodatnog osnaživanja zaštite dječijih prava, što je jedan od prioriteta 44. Vlade“, kazao je ministar.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva javne uprave, Ivanović je istakao da su uloga i doprinos UNICEF-a prepoznati na svim nivoima u crnogorskoj administraciji, te da se posebno izdvaja saradnja u oblastima deinstitucionalizacije, inkluzivnog i kvalitetnog obrazovanja, kao i prevencije i borbe protiv svih oblika nasilja nad djecom.

Naglasio je, takođe, značaj usvojenog Programa saradnje Vlade i UNICEF-a za period 2023-2027, koji, između ostalog, pomaže u dostizanju međunarodnih standarda u ovoj oblasti.

Šef UNICEF-a je kazao da Crna Gora može da računa na partnerstvo i podršku UNICEF-a u izgradnji pravednog društva koje garantuje jednaka prava i mogućnosti svakom djetetu.

“Djeca su u srcu procesa pristupanja EU. Ulaganjem dovoljno sredstava iz državnog budžeta u smanjivanje siromaštva djece i nasilja nad djecom, kao i u poboljšanje kvaliteta obrazovanja i zdravstvene zaštite, Crna Gora će ispuniti ključne kriterijume za članstvo u EU. UNICEF će nastaviti da je podržava na tom putu", poručio je Santander.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније