Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mira Rovčanin

27. 04. 2024. 08:13 >> 08:21
Čitaj mi:

STRIP NA NIKŠIĆKOM TRGU

"Alek i Ana" uče djecu saobraćajnim propisima

Na nikšićkom Trgu Slobode, NVO ALFA Centar, otvorila je izložbu stripa za edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju pod nazivom „Alek i Ana“. Strip je prilagođen dječijem uzrastu i namijenjen je učenicima polaznih razreda osnovne škole.

"Edukativni strip o saobraćaju izložili smo široj javnosti na Trgu u našem gradu, na panoima izrađenim od čvrste metalne konstrukcije. Projektna sredstva su nam pružila mogućnost da odštampamo 250 primjeraka stripa, što znači da nismo bili u prilici da poklonimo primjerak svakom djetetu u Nikšiću, pa će se svi zainteresovani najmlađi sugrađani sa sadržajem stripa upoznati na gradskom trgu, gdje će strip biti izložen narednih 30 dana“, kazala je Vladana Mitrović iz ALFA Centra.

Strip je uradio tim kreativaca na čelu sa teoretičerem stripa Lukom Rakojevićem i ilustratorom Markom Janjuševićem.

"Cilj projekta je edukacija najmlađih učesnika u saobraćaju o osnovnim saobraćajnim pravilima i propisima. Radnja stripa šalje važne poruke o bezbjednom kretanju pješaka, pravilima prelaska ulice na pješačkom prelazu i semaforu, sigurnim zonama za igru i vožnju biciklom, upotrebi pojasa i autosjedišta, a takođe smo promovisali dvije važne oblasti: biciklizam i zaštitu ranjivih kategorija društva u saobraćaju, osoba sa invaliditetom“, pojasnila je Mitrović.

Izložba stripa realizovana je u okviru projekta „Strip za edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju Alek i Ana“, koji je finansijski podržalo Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније