Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Kapa, TVCG

03. 05. 2024. 07:59 >> 07:52
Čitaj mi:

ugostitelji optimistični

Budva goste dočekuje spremajući se za izbore i sa građevinskim radovima

Primorje ovih dana vrvi od turista i građana Crne Gore koji su na mini odmoru. Budva goste dočekuje spremajući se za izbore, i sa radovima u užem jezgru grada. I dok ugostitelji, zadovoljni predsezonom, vjeruju da ništa ne može uticati na dobar ishod sezone, struka smatra da građevinski radovi i politička nestabilnost ne doprinose pozitivnoj slici o Budvi kao turističkoj destinaciji. Iz Opštine uvjeravaju da će radovi na saobraćajnici biti završeni prije 15. jula.

Kako se, zbog radova na rekonstrukciji ulica u užem jezgru Budve, saobraćaj usmjerava na šetalište Slovenska obala, stvaraju se i gužve. Iz Opštine uvjeravaju da će sve biti završeno prije 15. jula.

"Ovako kako stvari idu bićemo prije roka tridesetak dana. Gledaćemo da oformimo saobraćajnicu i ako ostanu sitnice da treba da se zakrpe završavaćemo ih poslije turističke sezone", istakao je Joko Popović iz Sekretarijata za investicije Opštine Budva.

Građani, sa kojima smo razgovarali, ne problematizuju to što će raskopane ulice turistima poželjeti dobrodošlicu u maju i junu, već imaju razumijevanja.

"Osim radova, u toku je i predizborna kampanja. Ni jedno, ni drugo ne doprinosi pozitivnoj slici o Budvi kao turističkoj destinaciji. Uoči turističke sezone svakako da se ne treba baviti politikom. Nego onim od čega Budva živi", smatra turizmolog Miško Rađenović.

S druge strane, ugostitelji su zadovoljni predsezonom, ali i najavama za glavni dio sezone. Smatraju da ništa ne može uticati na dobar ishod.

"Mislim da izbori neće uticati an turističku sezonu, a što se tiče radova oni su zaista potrebni gradu", kazao je ugostitelj Luka Vučković. 

Jedan od najvećih aduta Budve su plaže, zbog kojih turisti nose lijepe uspomene iz prijestonice turizma. Ipak, Morsko dobro produžilo je rok za njihovo uređivanje, ali u tom preduzeću vjeruju da će većina zakupaca sve pripremiti za doček prvih turista.

"Mi smo prolonirali, jer vrem uslovi utiču i plažese nikako do prvog maja ne budu spremne to podrazumijeva da s rolongira nekipriod na duže ali zakupci imaju vremena da stave u funkciju kupališta", kazala je Dijana Kolarević iz JP „Morsko dobro“.

Bez obzira na sve što prati početak turističke sezone u Budvi, kako kaže turizmolog Miško Rađenović, svu pažnju treba posvetiti gostima kako bi sezona bila uspješna, a lekcije izvući na kraju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније