Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 08. 2014. 11:41 >> 15:42

DANAS

Razgovori radnih timova u Ministarstvu prosvjete

Predstavnici Sindikata prosvjete neće danas razgovarati sa ministrom finansija Radojem Žugićem o povećanju plata prosvjetnim radnicima, ali se nastavljaju sastanci radnih timova u Ministarstvu prosvjete.

Predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević kazao je da će se sastati sa Žugićem kada to ugovori ministar prosvjete Slavoljub Stijepović sa ministrom finansija.

»Danas sastanka na tom nivou nema, ali se nastavljaju razgovori i pregovori unutar Ministarstva prosvjete«, rekao je Pavićević agenciji MINA.

On je kzao da radni timovi razrađuju danas ono što je dogovoreno unutar sistema prosvjete.

»Tražimo prostor gdje se šta može i kako, a drugi pravac je sastanak sa ministrima, gdje će se direktno razgovarati o procentima«, pojasnio je Pavićević.

On je podsjetio da će pregovori teći u dva pravca –jedan je pokušaj da se nađe prostor u unutrašnjim rezervama, a drugi da se u budžetu koji se planira za iduću godinu za prosvjetu pokuša naći još neki dio tih procenata, da bi se izašlo u susret zahtjevima prosvjetnih radnika oko povećanja plate.

Pavićević je najavio da će sastanak Glavnog odbora Sindikata prosvjete biti održan sjutra.

On je ranije najavio da su moguće sve opcije, uključujući i štrajk.

Prosvjetni radnici traže povećanje plata za 15 odsto, pozivajući se na Sporazum potpisan 2011. godine kojim se predviđa da će zarade zaposlenih u javnom sektoru pratiti ekonomski rast i da će, ukoliko dođe do rasta budžeta od 3,5 odsto, biti stvoreni uslovi za povećanje zarada.

Premijer Milo Đukanović poručio je ranije da bi bilo kakvo povećanje zarada u javnom sektoru u ovom trenutku bilo neodgovorno.

(MINA)

 

 

Biljana Rovčanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније