Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 03. 2013. 16:30 >> 16:30

KINESKA DONACIJA

Djeci sa sjevera uručeni računari

Na prigodnoj svečanosti održanoj u gimnaziji „Tanasije Pejatović“, osnovci i srednjoškolci iz Pljevalja, njih 124, dobili su na poklon računare koje je crnogorskom Ministarstvu za informaciono društvo i telekomunikacije, donirala Narodna republika Kina.

Riječ je o već tradicionalnom zajedničkom projektu, a ovog puta, pored osnovnih i seoskih, obuhvaćene su i srednje škole u 11 opština na sjeveru naše države.

Prema riječima pomoćnika ministra za informaciono društvo i telekomunikacije, Adisa Balote, ukupno će biti podijeljena 804 računara.

„Na taj način Ministarstvo pokušava da smanji informatički i digitalni jaz između djece sa sjevera i ostalih dijelova Crne Gore. Želimo da djeca i u Pljevljima, Plavu, Šavniku, imaju iste uslove rada, jer znamo da to i zaslužiuju. Cilj nam je da se informatički što bolje opismene i odlični đaci, ali i oni koji to u ovom momentu nijesu“, kazao je Balota.

Kratku poruku đacima koji su dobili računare uputio je i direktor pljevaljske gimnazije, Dragan Zuković.

„Informatičko znanje je u današnje vrijeme dragocjeno, pa vam u ime direktora svih škola u Pljevljima želim da ga sa novim računarima što bolje savladate“, poručio je Zuković.

Prije Pljevalja, računare iz Kine dobili su osnovci i srednjoškolci iz Plužina, Šavnika i Žabljaka.

Saša Bezarević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније