Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 06. 2015. 14:40 >> 15:37
12

VULIN SAOPŠTIO

U CG radilo 10.000 državljana Srbije

U Crnoj Gori je prošle godine bilo zaposleno više od deset hiljada radnika iz Srbije, a putem službi dvije države posao je dobilo samo njih devet, poručio je sprski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, nakon sastanka sa crnogorskom ministarkom rada, Zoricom Kovačević.

 

Vulin danas boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Nakon sastanka, Vulin i Kovačević su poručili da je saradnja između Crne Gore i Srbije u oblasti njihovih resora veoma dobra. Za naredni period najavili potpisivanje nekoliko sporazuma, prenosi Agencija Anadolija.

"Najprije, oko pitanja osiguranja vojnih penzionera, a takođe i pitanje smještaja odgovarajućih osoba u odgovarajuće institucije na prostoru Srbije. Postoje osobe za čiju njegu i brigu je potrebno obezbijediti izvjesne institucije, čiji kapacitet nije moguće pronaći u Crnoj Gori“, rekao je nakon sastanka Vulin.

On je istakao da je sa crnogorskom koleginicom razgovarao i o mogućnosti da se značajan broj radnika iz Srbije zaposli u Crnoj Gori.

"Nacionalne službe zapošljavanja Srbije i Crne Gore će u narednim danima razgovarati o tome, kako bi saradnja bila bolja. Prošle godine je na prostoru Crne Gore radilo preko 10 hiljada radnika, državljana Srbije, a putem saradnje Nacionalnih službi zapošljavanja Crne Gore i Srbije, zaposleno je devet ljudi. Tu nešto nije u redu, i svakako ćemo raditi na tome", istakao je Vulin.

Istakao je kao su dogovorili intezivniju saradnju između predstavnika PIO fondova Srbije i Crne Gore.

"Potpisaće se odgovarajući sporazumi, koji će omogućiti odgovarajuću razmjenu podataka“, naglasio je Vulin.

Kovačević je iskazala zadovoljstvo saradnjom dva ministarstva.

"Takvu  saradnju ćemo nastaviti i u narednom periodu. Do kraja mjeseca ćemo dio sporazuma i ugovora, koje smo obavezni da potpišemo sa Srbijom i potpisati. Nemamo nikakvih problema u saradnju. Nastavljamo rad na dobrobit građana Srbije koji se nalaze u Crnoj Gori, kao i na dobrobit građana Crne Gore koji se nalaze u Srbiji“, kazala je Kovačević.

Vulin se ranije danas sastao i sa ministrima zdravlja i finansija u Vladi Crne Gore Budimirom Šegrtom i Radojem Žugićem.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније