Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 07. 2015. 08:01 >> 08:23
15

LAKOČEVIĆ O ODLUCI

Džomić trebalo da ostane u CG

Razlozi za izdavanje privremene mjere po kojoj je odlučeno da protojerej Velibor Džomić ostane u Crnoj Gori do okončanja sudskog postupka, sigurno da su postojali, ali je on u momentu donošenja odluke već bio van države, ukazala je predsjednica Upravnog suda Branka Lakočević.

 



Ona je u razgovoru za Dan navela da se privremena mjera donosi da bi obezbijedila postojeće stanje u određenoj stvari, kako ne bi nastupile štetne posljedice ili nenadoknadiva šteta.

Na pitanje da li smatra da su na takav način nastale štetne posljedice, Lakočeviće je odgovorila potvrdno i dodala da je u tome svrha privremene mjere.

"Ta privremena mjera bila je određena da Džomić ostane u Crnoj Gori, a on ju je već bio napustio. Sud sudi na osnovu podataka koje ima u spisima predmeta i on u tom trenutku nije imao podatak da li se Džomić nalazi u Crnoj Gori. Stanje u spisima je bilo takvo da su sudije odlučile da on ostane, ali sigurno je da su postojali razlozi za izdavanje privremene mjere po kojoj je odlučeno da Džomić ostane u Crnoj Gori”, rekla je ona.

Lakočević je dodala da je privremena mjera glasila da on ostane u Crnoj Gori, “ne da se vrati, nego da ostane".

Upitana koliko je zadovoljna stepenom izvršenja presuda Upravnog suda, ona je kazala da se stanje nije promijenilo u odnosu na prethodni period, i podsjetila da je i prethodni predsjednik Branislav Radulović često ukazivao da postoji problem u izvršenju presuda.

"U prethodna tri mjeseca bilo je za oko 200 usmenih rasprava više u odnosu na isti period prošle godine. Upravni predmeti su sporovi koji su po svojoj prirodi hitni. Mi smo tražili povećanje broja sudija i dobićemo dvoje njih”, rekla je Lakočević.

Sud je od 1. januara do 30. juna u radu imao 3.552 predmeta, primio 1.743, a riješio 1.753. Za period od 1. aprila do 30. juna sud je u radu imao 2.891 predmet, primio 870, a riješio 1.092.

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније