Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

D.G.

24. 04. 2022. 11:42   >>  11:44 1

NOVE OBAVEZE

S. Irska gubi milione ovaca i goveda zbog klimatskih ciljeva

Sjeverna Irska će izgubiti više od milion ovaca i goveda da bi ispunila svoje nove pravno obavezujuće ciljeve u pogledu klimatskih emisija, a do velikog smanjenja broja domaćih životinja dolazi nakon donošenja prvog zakona o klimi u zemlji, koji zahtijeva da poljoprivredni sektor dostigne nultu emisiju ugljenika do 2050. godine i smanji emisiju metana za skoro 50 odsto u istom periodu.


Otprilike trećina emisija metana dolazi od stoke, uglavnom od stajnjaka.

Analiza vlade Ujedinjenog Kraljevstva za klimu ukazuje na to da bi broj pilića takođe morao da se smanji za pet miliona do 2035. godine.

Sjeverna Irska je nekoliko godina bila jedina decentralizovana administracija bez posvećenog klimatskog zakonodavstva i ciljeva za smanjenje emisija. Poljoprivredno-prehrambena industrija i povezane poljoprivredne grupe već dugo izazivaju zabrinutost zbog očekivanog uticaja smanjenja emisija.

Poljoprivreda čini oko 27 odsto emisija gasova staklene bašte u Sjevernoj Irskoj, pri čemu velika većina dolazi od stoke. Njena mesna industrija orjentisana na izvoz i uglavnom snabdijeva cijelu Veliku Britaniju, ali takođe izvozi u Kinu i u Sjevernu Ameriku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније