Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

12. 05. 2022. 16:27 >> 16:25

"GREEN HOME"

U NP Prokletije probijen kilometar puta

NVO Green Home objavila je da je na očigled nadzornika i službe zaštite teškim mašinama probijen cijeli kilometar puta u Nacionalnom parku Prokletije, uz obaranje brojnih zdravih stabala, bez reakcije nadzornika, službe zaštite, uprave Nacionalnog parka. Oni su kazali da je ovo još jedan dokaz u nizu da Javno preduzeće NPCG nema ni snage, ni kapaciteta, ni volje da radi posao koji im je u nadležnosti.

“Za izvođenje radova na cijelom kilometru puta potrebni su dani. Nedopustivo je i neprihvatljivo da je sve ovo izvedeno, a da je u potpunosti izostala pravovremena reakcija nadležnih”, navodi se u saopštenju.

Iz Green Home su kazali da su im nakon svih problema u Nacionalnim parkovima o kojima je javnost obaviještavana u prethodnim mjesecima, iz NP Prokletije poslali fotografije ozbiljne devastacije prostora.

“Ovim aktivnostima napravljena je ozbiljna šteta po prirodne vrijednosti Nacionalnog parka Prokletije. Podsjetiću, radi se o zaštićenom području kategorije nacionalni park što je najveća kategorija zaštite u Crnoj Gori. Dodatno, radi se o početnoj tački jedne od najposjećenijih planinarskih staza u ovom parku”, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je mjesecima unazad javnost informisana o problemima sa krivolovom u Skadarskom jezeru, nemogućnosti gniježđenja pelikana, zapuštanju objekata kojima gazduje ovo preduzeće.

“Te se nameće zaključak da ovo preduzeće nema ni snage, ni kapaciteta, ni volje da radi posao koji im je u nadležnosti te samim tim potpuno obesmišljava postojanje ovog preduzeća obzirom da ne služi svrsi zbog kojeg je osnovano a to je zaštita, razvoj i unaprijeđenje nacionalnih parkova”, zaključili su iz Green home-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније